23 C
Пловдив
събота, октомври 12, 2024

Камен Балбузанов-Куката излезе тайно от затвора

БСДД

Тихомълком излезе от затвора кримигероят Камен Балбузанов-Куката. Осъденият на 4 г. решетки прекарва само 42 дни в затвора в Плевен, след което наказанието му изтича и без много шум е пуснат на свобода.

След като се озовава свободен като птичка, босът започва отново да се подвизава в социалните мрежи. През последните дни си пуска в профила снимки с марков спортен екип и скъпарски очила.

Преди да приключи битката с Темида, плевенчанинът се влачи с години по съдебните зали след акцията срещу него през 2017 г. Разследван е за местна престъпна група за рекет, но накрая е признат за виновен само за вторични престъпления – закана за убийство, изнудване и укриване на чужд надуваем замък. Окончателната присъда на Върховния касационен съд влиза в сила през пролетта т.г., но Балбузанов не е намерен, за да бъде тикнат на топло, и е обявен за издирване.

На 21 август Куката изненадващо се появи и влиза в панделата. Оказва се, по-голямата част от наказанието си е изтърпял заключен в ареста. Освен престоя в кауша му е приспаднато и времето, което е съкратил с работа в зандана. Така излиза, че известният каторжник трябва да излезе на 2 октомври. Тогава е пуснат на свобода, потвърждават за вестника от Окръжната прокуратура в Плевен. Прокурор Диана Илиева-Стоянова уточнява, че са получили уведомление от затворническите власти, че наказанието на Балбузанов е изтекло.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук