19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Кметът на Пловдив поведе велошествието СНИМКИ

Кметът Костадин Димитров увери, че ще бъде увеличена мрежата от велоалеи в града

Стотици велосипедисти се включиха в официалното откриване на Велосезон 2024 в Пловдив. 12-тото издание на събитието, което се провежда по инициатива на Костадин Димитров, събра хора на възраст от 2 до 72 години, сред които и цели фамилии, с велосипеди, ролери и скутери. Те преминаха през маршрута от кметството в район „Тракия“ по велоалеите на булевард „Освобождение“, Асеновградско шосе, бул. „Санкт Петербург“ до кръговото кръстовище на „Освобождение“ и „Шипка“, съобщиха от общината.

Старт на събитието дадоха градоначалникът Костадин Димитров и кметът на район „Тракия“ Георги Гатев. Заедно с тях начело на шествието бяха председателят на общинския съвет Атанас Узунов, кметът на район „Източен“ Емил Русинов и зам.-кметовете Женя Петкова, Ангел Славов, Владимир Темелков и Николай Бухалов.

Празникът продължи със спортни игри и томбола с награди. Много от участниците си тръгнаха с нови велосипеди. За всички, които се включиха в мероприятието, беше осигурена и мобилна кухня и напитки.

„Радвам се, че стартирахме тази инициатива преди повече от 10 години. От 2012 г. насам тя набира все по-голяма популярност и участниците в нея стават все повече. За нас е важно да поощряваме алтернативния начин на придвижване, което е и един от факторите за опазване на околната среда“, посочи кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той поздрави колоездачите и благодари на партньорите за организиране на събитието, на областната дирекция на МВР, Пето районно управление, общинските предприятия „Общинска охрана“ и „Организация и контрол на транспорта“, администрацията и доброволците за добрата организация на събитието.

Градоначалникът допълни, че предстои разширяване на мрежата от велоалеи. „Изключително ми е приятно всеки ден да виждам как пловдивчани от всички възрасти карат колела по велоалеите за спорт, придвижване, както и през свободното си време. Градската администрация ще положи усилия, за да изгради ключови връзки между съществуващите велоалейни трасета, както и допълнително да разшири мрежата“, подчерта той и пожела успешно начало на Велосезон 2024.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук