14 C
Пловдив
вторник, октомври 22, 2024

Линиите на „Хеброс бус“ и „Автотранс“ от прекратения договор, ги поема Петко Ангелов

БСДД

Три фирми поемат изпълнението на 13-те линии от градския транспорт в Пловдив, за които се стигна до прекратяване на договора.  Вече има временна мярка, издадена от областния управител и фирмите „Автобусни превози“,  „Меритранс 2002“ и „Меритранс 2017“ поемат изпълнението на маршрутните разписания на автобусите по линиите 1, 6, 7, 15, 16, 18, 29, 37, 44, 66, 99, 116 и 222. Това влиза в сила от 11 ноември за срок от една година.

Зам.-кметът Иван Стоянов уточни, че са поискали спирането на договора с консорциума от фирми заради множеството сигнали. Недопустимо е град като Пловдив да има 25-30 процента изпъление по някои линии, по които да се движат по два автобуса и да има закъснение от два часа, каза Стоянов и отбеляза, че общината настоява за 100 процента изпълнение по всички градски линии.

Предварително изпълнение на временната мярка се налага, за да не се прекъсва изпълнението на обществената услуга, уточни зам.-кметът по транспорт  и сигурност Ангел Славов и изрази надежда за развитие на процеса в положителна посока.

Ще се опитаме да направим всичко, което трябва да се направи. Имаме капацитет и правим организация, коментира за Радио Пловдив превозвачът Петко Ангелов. С три фирми той поемат освен изпълнението на досегашните седем линии, които изпълнява плюс още  шест, покривани досега  от „Хебросбус“ и „Автотранс Чолаков“.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук