14 C
Пловдив
събота, октомври 26, 2024

Мъж уби жена си ден преди развода им във Варна

БСДД

Един мъж убива жена си ден, часове преди да се разведат. Той я удря жестоко и си тръгва, без да разбере, че ѝ е нанесъл смъртоносни наранявания. Часове по-късно настъпва смъртта. Мъжът ѝ напуска апартамента във Варна, в който двамата живеели под наем без да се поинтересува от състоянието на съпругата си.

Бракът на Борислав Николов и Кремена не потръгнал от самото начало. Само няколко дни след сватбата младоженецът показал характера си – пребил младата си булка. Двамата сключили брак през ноември 2013 г. 36-годишният тогава мъж работел в златарско ателие и двамата нямали финансови проблеми. Те обаче често се карали и обтегнатите им с годините отношения довели до най-страшната развръзка. Жената се оплаквала на близките си, подавала и жалби в полицията, но нищо не помагало. Заради физическото насилие, което Борислав упражнявал над Кремена, родителите ѝ се тревожели за нея и баща ѝ настоявал тя да му нея и баща ѝ настоявал тя да му звъни всяка сутрин до 10 ч., за да е сигурен, че е жива.

Николов посегнал на жена си дни след сватбата.

Малко преди фаталния 24 февруари 2019 г. Борислав и Кремена решили да се разведат. Двамата нямат деца и 6 г. брак били достатъчно, за да разберат, че не могат да живеят заедно. Подали молба, насрочено било и заседание на съда – за 26 февруари. Мъжът обаче поискал за последно да поговори с жена си в дома им на втория етаж в наетото от тях жилище на ул. „Никола Кънев“32 в централната част на Варна преди бракоразводния процес.

Той ѝ звъннал малко след 16 ч. и пристигнал час по-късно. Два часа от апартамента не се чувал звук, но около 19 ч. разговорът прераснал в скандал. Съседите чули писъците на жената, но никой не звъннал в полицията. Борислав счупил мобилния телефон на Кремена. Удрял я с юмруци по главата и лицето, блъскал главата ѝ в стената на хола, в ръба на комина, с всякакви предмети, които му били под ръка. Започнал и да я души. Побоят продължил повече от час, преди жената да успее да избяга и да изтича при хазяите. Тя отказала да отиде в районното, където да подаде жалба за пореден път и се върнала в жилището.

През това време мъжът ѝ започнал да прибира багажа си. Той се обадил на майка си да дойде да му помогне. Взел телевизора, лаптопа и дрехите си и двамата повикали такси. Кремена залостила врата след тях и повече никой не я е видял жива.

На следващия ден около обед майка ѝ се опитала да се свърже с нея. Притеснена, че телефонът е изключен с часове, отишла на място, но никой не отворил. Тогава жената звъннала в полицията. Жилището обаче било яко залостено отвътре и се наложило пожарникари да се прехвърлят през балкона. В една от стаите те се натъкнали на тялото на Кремена. Следи от развилнелия се Борислав имало не само по тялото на жертвата, но и из целия апартамент. Имало обърнати маси и счупени предмети.

На втория етаж в този блок жената починала след юмруците на мъжа си.

По-късно патоанатоми ще установят, че смъртта на жената е настъпила между 4,30 и 7,30 ч. на 25 февруари. Тя е била причинена от масивен вътрешен кръвоизлив, причинен от травматичните увреждания по главата и лицето й. Развитието на вътрешния мозъчен кръвоизлив ставало бавно, за часове, до появата на животозастрашаващите признаци и настъпването на смъртта. Съдебните медици описали травми и по шията, гърба, поясно-хълбочната област, краката и ръцете, получени чрез удари върху или с твърди предмети. Установено било, че светкавично задържаният Борислав е пийнал, но е могъл да ръководи постъпките си. Единственото смекчаващо вината му обстоятелство било чистото му съдебно минало. В негова защита застана майка му Силва Ангелова. Тя твърдеше, че когато пристигнала в апартамента им, синът ѝ и снахата вече не се карали. За развода им разбрала 10 дни преди фаталния ден. Кремена била добре и нямало никакви признаци, че е тежко ранена.

“Тя беше абсолютно адекватна. Заклевам ви се в най-святото – в сина си“, заяви тя и добави, че след като излезли от жилището, снахата блъснала металната врата след тях. Според нея, жертвата имала само малка раничка на горната устна. Тя твърди още, че след като с Борислав пристигнали в дома й, той провел няколко разговора по телефона със съпругата си. Нито тя, нито синът ѝ обаче са се заинтересували от състоянието на пребитата жена, а са напуснали апартамента, в който тя е била зверски пребита.

Отмениха съкратеното следствие месеци след присъдата

13 г. и 4 м. Борислав ще търка наровете след призната вина

Борислав извади късмет, защото получи присъда няколко месеца, преди да бъде ограничено съкратеното съдебно следствие за тежки престъпления. Варненския окръжен съд постанови 18 години лишаване от свобода при строг режим, но той призна вината си и магистратите намалиха наказанието му с една трета – 12 г. решетки, въпреки че престъплението е било извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост за жертвата. Уважени наполовина са и гражданските искове на родителите на младата жена – по 50 000 лева. Прокурорът поиска в обвинителната си реч съдът да определи наказание доживотен затвор и след редукция Николов да влезе зад решетките между 20 и 30 години. С решение на Апелативния съд в морската столица присъдата е изменена на 20 г. затвор. Редуцирана е с една трета и наказанието става 13 г. и 4 м. Размерът на обезщетенията на родителите на жертвата се увеличава до предявения размер от по 100 000 лв. Върховните магистрати потвърдиха това решение и присъдата е окончателна.

 

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук