13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Митничари задържаха недекларирани близо 350 000 евро на „Калотина“

Недекларирани 349 640 евро задържаха митническите служители на Митнически пункт Калотина, съобщиха от Агенция „Митници“.

 

калотина
Агенция „Митници“

 

На 11 септември на пункта е проверен товарен автомобил, пътуващ от Германия за Ирак, управляван от турски гражданин. Според представените документи, камионът е превозвал каучукови изделия и оборудване.

Товарната композиция е била селектирана за рентгенов контрол, при който са набелязани зони с нехарактерна плътност в кабината на водача. При извършената физическа проверка между тапицерията и металния таван на кабината са установена пачки от еврови банкноти в различни купюри на обща стойност 349 640 евро. Валутата е задържана.

В Районна прокуратура – Костинброд, Териториално отделение – Сливница, се води разследване за извършено престъпление. Водачът на превозното средство е привлечен в качеството си на обвиняем за неизпълнение на задължение за деклариране на парични средства, пренасяни през границата на страната, в големи размери. С постановление на прокурора водачът е задържан за срок до 72 часа.

Разследването по делото продължава под надзора на прокуратурата.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук