30 C
Пловдив
събота, септември 28, 2024

Изкуството на Анна Мутавска: Oткрива изложба „От брега на Бургас до света“

Пловдивската художничка Анна Мутавска открива изложба „От брега на Бургас до света“ в родния и град Бургас. Събитието се организира с подкрепата на Общината и кмета Димитър Николов, които оценяват нейния принос към културния живот на града.

„Сърцето ми е разделено между Пловдив и Бургас“, споделя Анна Мутавска за NewsPoint.bg.

Тя е художник с дълбока връзка към Бургас, което не остава незабелязано през годините. Талантът и се проявява още в детството и получава признание от Община Бургас. Още като ученичка в училище „Братя Миладинови“, Анна е отличена с награда от президента Желю Желев за изключителни художествени умения. Това ранно признание и дава стимул за професионално развитие.

Изложбата „От брега на Бургас до света“ включва 20 картини, разделени в четири серии: „Морски хоризонти“, „Градски ритъм“, „Отвъд границите“ и „Вътрешен свят“. Допълнително ще бъдат представени две картини на тема цветя – „Флора“ и „Вълшебни птици“.

Днес Анна Мутавска отново привлича вниманието с таланта и отдадеността си към изкуството. Тя е благодарна на кмета Николов и на Община Бургас за възможността да представи своята самостоятелна изложба.

Чрез творбите си Мутавска успява да улови красотата и духа на Бургас, споделяйки своето уникално виждане за града. Макар че ѝ е трудно да изрази с думи „онова морско усещане“, тя решава да избере заглавие, което да обхване този дух – „От брега на Бургас до света“.

Цитирайки Христо Фотев, тя казва: „Бургас е град, в който морето не е просто вода, а въздухът и дори дрехите ни са пропити с него.“

https://www.facebook.com/watch/?v=568401606676938&rdid=G7LccA4EdqLEhm3d

Мутавска твърди, че Бургас не само вдъхновява, но и подкрепя своите творци по пътя им към успеха.

Откриването на изложбата ще се състои на 2 октомври от 17.00 часа в зала „Христо Фотев“ в Културния център „Морско казино“ в Приморския парк на Бургас.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук