13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Моторист пострада тежко, блъснат от камион край Пловдив

53-годишен моторист е в тежко състояние в пловдивска болница след катастрофа на околовръстното в Пловдив.

Камион, управляван от 75-годишен водач, при маневра за ляв завой отнел предимството и блъснал идващия насреща мотоциклет. Пострадалият моторист е опериран по спешност, а според лекарите има опасност за живота му. Пробата за алкохол на шофьора  е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

Още няколко по-леки инциденти са станали в областта. В Карлово 65-годишна пешеходка е в болница, след като била блъсната на пешеходна от лек автомобил „Нисан“, управляван от 74-годишен дрогиран шофьор. Няма опасност за живота на жената. Образувано е досъдебно производство.

12-годишен велосипедист е бил ранен на кръстовище в село Ръжево Конаре.  Момчето било блъснато от „Дачия“, чийто шофьор не намалил скоростта, докато приближавал към кръстовището. Детето е прегледано в пловдивска болница и е освободено за домашно лечение.

Двама шофьори и пътничка са с леки контузии в болница след катастрофа в землището на Клисура. Заради несъобразена с пътните условия скорост водачът на единия автомобил навлязъл в лявата страна на пътното платно и блъснал идващата отсреща кола.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук