11 C
Пловдив
сряда, октомври 16, 2024

„Мозъкът на схемата“ Писков ще направи изявление: Каква е истината за софтуера на театрите

БСДД

Соченият от прокуратурата за „мозък на схемата“ за източване на бюджета на министерството на културата Петко Писков ще даде пресконференция, на която ще обясни каква е истината за софтуера на театрите.

IT специалистът Петко Писков, обвинен в помагачество при източването на държавни средства в особено големи размери от театрите в Смолян и Разград , беше освободен с парична гаранция от 15 хиляди лева. Срещу гаранция от 10 000 лева беше пуснат и другият уличен за участие в схемата Атанас Георгиев. На този етап диригентът и директор на театъра в Разград Левон Манукян не е платил определената му от прокуратурата парична гаранция от 50 хиляди лева. Срокът за внасяне на сумата е до 10 октомври.

Обвиняемите Петко Писков и Атанас Георгиев бяха единствените задържани в ареста по така наречената „театрална афера“, която започна да се разплита миналата седмица, когато бяха задържани диригентът Левон Манукян, директор на Музикално-филхармоничния театър в Разград, както и Румен Бечев – директор на културната институция в Смолян.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук