17 C
Пловдив
петък, октомври 11, 2024

На изпроводяк: Кабинетът „Денков“ отпусна още 75 млн. лева на Ботев Пд и Локо Пд

Футболните клубове Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив получават още близо 75 милиона лева от държавата за довършването на ремонтите на стадионите им.

Държавата даде още 75 млн. лева за стадионите в Пловдив Парите се отпускат по програмата за финансиране на общински проекти, като споразуменията бяха подписани в последните часове на кабинета „Денков“ от вече бившия министър на регионалното развитие Андрей Цеков. 41 милиона лева от държавния бюджет ще отидат за довършването на стадион „Локомотив“. Други 33,58 млн. лева пък ще бъдат отпуснати на стадион „Христо Ботев“.

Това е поредното отпускане на държавни средства към двата стадиона, като вече бяха налети общо над 50 милиона лева. Припомняме, че през миналата година се оказа, че община Пловдив няма пари да приключи стадионите. След натиск от феновете беше гласувано да се отпуснат 32,6 милиона лева от общинския бюджет в рамките на 3 години. За 2023 година бяха отпуснати малко над 5 милиона лева, като още тогава бе заявено, че ще е нужна подкрепа от държавата.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук