26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

(ВИДЕО)Президентът: През последните 9 месеца основно вие носите вина за проблемите в страната

През последните 9 месеца основно вие носите вина за проблемите в страната.  Като се върнем 9 месеца назад, вие успяхте да сформирате управление с вашия мандат. Това каза президентът Румен Радев в началото на консултациите за съставяне на кабинет с парламентарно представените партии.

„Осигурихте си твърдата подкрепа на ДПС за промените в Конституцията. Като се върнем назад вие успяхте да сформирате управление с вашия мандат. Виждаме, че сложното отношение с вашите партньори остават“, каза Радев.

„Вие склонни ли сте да продължавате по същия път, по който поехте преди девет месеца , когато сформирахте правителство или на база на опита, който имате сте склонни да преразгледате отношенията, които имате с партньорите и отношенията с властта“, каза Румен Радев.

Започнаха политическите консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените партии, преди държавният глава да връчи първи проучвателен мандат за съставяне на правителство. Първи днес с Радев разговаряха от преговорния екип на ГЕРБ-СДС.

За днес са предвидени и с ДПС. Утре консултациите ще продължат с партиите от опозицията – „Възраждане”, БСП и ИТН.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук