13 C
Пловдив
петък, септември 27, 2024

Не гласувайте българи, Не гласувайте братя! – демокрацията ще се оправи сама

Вашият глас? О, той е толкова важен, че най-много да спомогне за „запазването“ на демокрацията. Но защо ви е да се тревожите за такива дреболии? По-добре си останете вкъщи и оставете политическата олигархия да си прави каквото знае. Христо Терзиев не роднина на кмета Терзиев със саркастичен призив: Не гласувайте, българи Не гласувайте, братя!

На тези избори, както и на следващите и на по следващите, няма никакъв смисъл да се разкарвате до урните. През 2025-та ще сме благословени с цели три ДПС-та, четири БСП-та и поне пет, шест вариации на партии с името на президента Радев. Резултатите вече са ясни: първи са ГЕРБ – не питайте защо, може би хората са им толкова благодарни за „успехите“, че ги награждават с вечен първи ред а и Бойко все още става. Макар че тези момчета буквално опоскват всичко в държавата като хиени, народът им има странна слабост.

Второ място заема любимата ни партия „Възраждане“. Разбира се, те отказват да приемат здравия разум – защо им е той, когато могат да мечтаят за големи митинги и огромна власт? Апетитът им за копейки е направо чудовищен, но какво друго можем да очакваме в техния времеви слот? Костадин Костадинов се кълне, че Русия и Митрофанова са приятели на България, а на всичко отгоре твърди, че всички останали са просто едни глобалистки марионетки.

Трети? ПП-ДБ, разбира се, които пак ще се озоват с трагичен резултат. Но кой е виновен? Те самите или лидерите им, които сякаш са в състезание по това кой ще бъде по-безличен? Ама не се притеснявайте, пак ще имате възможност да се наслаждавате на тяхното „умно“ политическо говорене, докато все така се търкалят около средата и разхождат ненаядни Пудели не лошо да им помагаме и те са хора или не са?

И да не забравим – накъде без вариации на ДПС-Пеевски, ДПС-Доган и може би още няколко които изникват като гъби след дъжд? Е, и те ще получат своите проценти, защото, нали знаете, „коалиционната култура“ на ДПС няма равна – винаги са на линия, когато е необходимо да се хване влакът на властта.

След тях се нареждат старите ви приятели БСП-1 БСП-2 БСП-3 спирам че те много, ИТН да не забравяме партията на великаните на ума , които едва ли ще прескочат 4-процентната бариера без да спят пред президентството и във висок глас да плачат и възхваляват колко е велик нашият незаменим спасител Радев, но пък ще се похвалят с това, че „са в парламента“, докато все още се лутат между миналото и светлото бъдеще.

Ама, хайде, мислете логично – защо изобщо да се занимавате? Не гласувате, не четете вестници и сайтове, не ви интересуват лицата на политиците и техните обещания? Е, значи сте напълно в крак с времето. Само се отпуснете и си гледайте телевизията вкъщи, защото нищо хубаво не е дошло от тези хора, и няма и да дойде. Всичко е наред така – последни в ЕС, кой го е грижа? Вземете пример от интелигентното мнозинство, което предпочита да си остане на дивана в изборния ден, вместо да ходи да се реди на опашка за „демокрация“.

А защо да се дразните, че гласът ви е равен на този на купените гласоподаватели? Някой предложи ли ви поне едни 100 лева за гласа ви? Не? Е, значи още по-добре – нека гласуват тези, които се продават за жълти стотинки.

Ако Не гласувате – не сте виновни за нищо.

Не гласувайте, и няма да имате вина за нищо. Ако не отидете до урните, цялата тази комедия ще продължи да се повтаря до безкрай. Пеевски ще си плете мрежите с Радев, а вие ще сте просто наблюдател. И в крайна сметка какво значение има? Нали и без това всичко е предварително решено.

Но ако гласувате – ще се разочаровате отново и отново. Да, съжалявам, това е българската реалност. Така че не си хабете времето. Недейте да гласувате, защото само ще направите живота си по-сложен. Оставете държавата на тези, които могат да „се оправят“ без вас, “Не гласувайте българи“.

Мислите, че има шанс нещо да се промени? Каква наивност! Вие Не гласувате, но знаете, че всичко ще си остане същото – и това ви дава правото да кажете: „Аз Не гласувах, аз не участвам в този цирк!“ Вие сте чисти, непокътнати от този фарс, в който други се мъчат да „спасяват“ държавата.

Не ме интересуват гласуващите. Те са загубени и наивни. Искам да говоря на Не гласуващите, които действително определят бъдещето на страната. Ако не гласувате, не сте виновни за нищо – нито за разбитите улици, нито за липсата на детски градини, нито за здравеопазването, нито за факта, че страната ни не може да мръдне от дъното. Всичко това е просто част от живота, когато не се месите.

Нека ви разкажа как не гласуването може да бъде истински акт на революция. Когато не гласувате, изпращате ясно послание на олигархията – не ви харесваме и затова ще ви оставим да си тънете в собствената ви корупция и некадърност и забогатяване. Каква по-добра стратегия? Вие буквално ги наказвате прекалено сурово.

Но истината е, че олигархията няма да се стресне от вашето не гласуване. Единственият начин да ги уплашите е масовото гласуване, но пък те си имат свои начини да се справят и с това. Затова – оставете ги на мира. Те чакат точно това – вашето безразличие е най-голямата им сила, “не гласувайте българи“.

Колкото повече не гласувате, толкова повече държавата ще става тяхна, олигархична. Но какво пък, нали така ви е по-лесно – без отговорности и грижи?

И не забравяйте, че когато не гласувате, изпращате ясно послание: вие сте умните. Вие знаете, че няма смисъл, така че защо да се занимавате?

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук