11 C
Пловдив
петък, октомври 18, 2024

Ново видео показва по-добре конфликта между журналиста Димитър Стоянов и данъчния служител.

БСДД

Ново, по-дълго видео показва целия конфликт между журналиста Димитър Стоянов и служител на НАП. Според бТВ, този 5-минутен запис представя всички детайли от инцидента. Вчера МВР публикува по-кратка версия, в която се вижда само как Стоянов изважда пистолет и го насочва към данъчния служител.

Журналистът беше задържан в понеделник, след като заплаши мъж с оръжие. Във видеото от вторник се вижда как Стоянов върви с жена, когато данъчният тича към него. Тогава Стоянов се обръща, изважда пистолет от задния си джоб и го насочва през жената към данъчния. Заради това и хулиганство, Стоянов е задържан. Инцидентът се случва около 18:00 часа в квартал „Хаджи Димитър“ в София.

По-късно във вторник, Асоциацията на европейските журналисти в България настоя МВР да публикува всички видеозаписи от случая. Според тях, краткият откъс не позволява цялостен поглед и обективна преценка. Разследващите са длъжни да събират както обвинителни, така и оневиняващи доказателства. От МВР заявиха, че нямат други кадри.

Във вторник вечерта Стоянов беше освободен срещу гаранция от 5000 лв. В съда той разказа своята версия – че е бил обиден и атакуван от данъчния, а е извадил пистолета, за да предупреди агресията срещу съпругата си. Стоянов е тестван за алкохол и наркотици с отрицателен резултат, докато данъчният не е тестван.

Днес бТВ публикува целия запис от охранителна камера. Той показва как Стоянов пристига с кола, разменя думи и после се сбива с данъчния. Следва и епизодът с пистолета, показан вчера от МВР.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук