8 C
Пловдив
петък, октомври 25, 2024

Окончателно: 3 г. условно за турския тираджия, убил 2-ма музиканти от Пловдив на Хаинбоаз

БСДД

Преди 6 г. на път за концерт в Русе загинаха Николай Николов-Нико и Павел Дюлгерски

ВКС потвърди условната присъда от 3 години на турския шофьор Мехмет Калисал, в чийто тир на 29 юни 2018 г. се блъсна колата на музикантите от Пловдив Николай Николов-Нико и Павел Дюлгерски. Нико загина на място, а Дюлгерски – на 30 септември в болница.

Николай Николов-Нико и Павел Дюлгерски пътували за концерт в Русе. Шофирал Дюлгерски, времето било дъждовно и настилката – мокра. Когато навлезли в прохода „Хаинбоаз“ се движели се скорост 77 км/ч. при ограничение от 40.  На един от завоите Дюлгерски загубил контрол над автомобила и навлязъл в насрещното, по което пътувал автовоз, управляван от  Мехмет Калисал.  И той шофирал с превишена скорост, опитал да  намали, но двете превозни средства се сблъскали, след което колата на музикантите се завъртяла и се върнала назад.

Мехмет Калисал бил разпитан и пуснат да си върви. Книжката му не била отнета и след катастрофата той многократно влизал у нас.  Беше задържан на 9 февруари м. г., но за кратко, защото през май 2023-а Старозагорският окръжен съд произнесе условната присъда от 3 години с изпитателен срок от 60 месеца и 3 години без книжка. Той беше признат за виновен в смърт по непредпазливост, магистратите приеха, че и Павел Дюлгерски е виновен за тежкия сблъсък.

Близките на загиналите обжалваха и в Пловдивския апелативен съд делото се гледаше задочно – Калисал така и не се явии. Тази инстанция потвърди 3-годишната условна присъда. Преди дни ВКС остави в сила решението на апелативните магистрати, като това произнасяне е окончателно и опции за ново обжалване няма.

пише: 24часа

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук