11 C
Пловдив
петък, октомври 18, 2024

Олимпийският огън премина по червения килим в Кан

БСДД

Олимпийският огън ще премине днес по червения килим на 77-ия филмов фестивал в Кан, придружен от Катрин Деньов и Киара Мастрояни, предаде АФП.

„Изкачването му по стъпалата“ ще започне около 18:00 ч. (17:00 ч. българско време). Деветдесет и девет дни преди началото на Параолимпийските игри (28 август – 8 септември) четирима спортисти, отличили се в параолимпийските дисциплини, ще имат честта да носят факела.

Олимпийският огън ще премине по червения килим в Кан - Новини от Actualno

На събитието ще бъде показан документалният филм „Олимпийци! Франция на игрите“ на режисьора Микаел Гамрасни, в който се разглежда повече от стогодишното френско участие в Олимпийските игри от създаването им през 1896 г. Двадесет и седем френски олимпийски и параолимпийски шампиони разказват своите истории в този пълнометражен филм, с диктор актрисата Марион Котияр.

БТА :: Олимпийският огън ще премине днес по червения килим на Филмовия  фестивал в Кан

Днес ще бъдат представени три филма от официалната селекция на кинофестивала – „Марчело мой“ (Marcello Mio) с участието на Киара Мастрояни и Катрин Деньов, „Партенопа“ (Parthenope) на Паоло Сорентино и „Емилия Перес“ на Жак Одиар.

 

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук