11 C
Пловдив
петък, октомври 18, 2024

ОС в Бургас: Отложи даването на апетитен имот на Лили Иванова

БСДД

На следващото заседание ще стане ясно дали Лили Иванова ще стане дългосрочен стопанин на апетитен парцел в Морската градина на Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

Както съобщихме фондацията на примата на българската иска да вземе под наем за срок от 10 години обект, който през годините бе дом на култови бургаски дискотеки и ресторанти. В самото сърце на Приморски парк гласовитата певица иска да обособи многофункционален културен център, наречен Saloon LI.

Общинските съветници днес отложиха своето решение за следващото заседание на ОбС, поради редица въпроси, които има нужда да бъдат изяснени.  Иво Баев от ГЕРБ попита колко квадратни метра ще бъдат дадени под наем – 62 или 500. Не е изяснено също така колко средства ще бъдат вложени в имота и за какво. Той заподозря, че след изтичане на 10-годишния срок общината ще получи една амортизирана сграда.

Христина Хаджиатанасова от ПП/ДБ заяви, че не е ясно защо докладната записка не е входирана от управителя на Благоустройствени строежи, а от Общинска администрация. Тя добави, че към настоящия момент делата, свързани с предишните наематели, са приключили, вземанията не са събрани и вече се отписани. Не е ясно защо обектът толкова време не се дава под наем.

„Не става ясен какъв в размерът на инвестициите и какъв ще бъде наемът. Не е ясно колко години БКС няма да има печалба. Не е ясно какви ще бъдат инвестициите на фондацията“, добави тя.

Мариела Кирова от КОД БГ ВЪЗХОД бе на мнение, че възможността да се създаде културен център в сърцето на Морската градина е положително за града.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук