19 C
Пловдив
събота, октомври 12, 2024

Отстраниха хирург, искал да прави гинекологични прегледи

БСДД

Хирургът, който прави гинекологични прегледи, без да има нужната тапия за това, е временно отстранен от работа. Това съобщиха от Ямболската болница.

Кардиналната мярка бе взета от управата на лечебното заведение, след като репортерска проверка показа как д-р Артур Полшиков се опитва да убеди млада жена, че е необходимо да ѝ направи гинекологичен преглед, който той няма право да извърши. Прокуратурата в града светкавично се самосезира по случая.

„Труд news“ припомня, че лекарят бе заснет със скрита камера, а видеото бързо набра популярност в социалките.

Д-р Артур Полшиков е завършил е медицина в Тверската медицинска академия в Руската федерация. Досега той е работил в няколко болници в различни градове в страната ни – Плевен, Враца, Павликени. Отстранен е от всяка от тях. През 2016 г.  е назначен на работа като специализант в Хирургичното отделение в болницата в Добрич.  През 2020 г. е задържан при акция на ГДБОП за притежание и разпространение на детско порно. Службите засичат, че от IP-адрес от добричка болница се теглят и разпространяват файлове със сексуална експлоатация на деца – на видима възраст под 14 години.

„След публикуването на журналистическо разследване със заповед на изпълнителния директор на „МБАЛ „Свети Пантелеймон“- Ямбол е разпоредена вътрешна проверка и свикана комисията за Медицинска етика. Считано от 15.04.2024г.Д-р Артур Полшиков е временно отстранен от работа до приключване на проверка. Държим да подчертаем, че от назначаването му до днес срещу д-р Артур Полшиков в лечебното заведение няма постъпили официални жалби. Въпреки това, ръководството на болницата намира за необходимо случаят да бъде изяснен и категорично се обявява срещу каквито и да е нарушения на медицинските стандарти. За останалите твърдения в репортажа има компетентни институции“, заявиха от управата на ямболската болница.

Негови колеги се опитаха да го защитят заявявайки, че болницата е натоварена, лекарите малко и няма кой да извършва прегледи.

Междувременно от изпълнителната агенция „Медицински надзор“ назначиха извънредна проверка по случая.

„Ще запознаем обществеността и министъра на здравеопазването след приключване на проверката“, заяви шефката на агенцията Иванка Динева.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук