13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Отвлякоха българин, пребиха го и го връзваха със свински опашки, намесени са много пари

„Отвлякоха ме, държаха ме в килер, изтеглиха парите от банковата ми сметка и ми счупиха челюстта“ – това казва Георги Хайнц, българин с немско гражданство, в разследване за имотни измами на Вероника Димитрова по Нова тв.

С мъжа, който е в Германия, обаче няма връзка вече три месеца, разказват негови близки.

Той решава да продаде къщата си в столичния квартал „Борово“ през юни 2020 г. Свързва се с брокерката Ана Георгиева и приятеля й Борис. Разследването установява, че тя е лежала 8 месеца в сливенския затвор, а приятелят й в момента е в затвора в Казичене заради шофиране в нетрезво състояние.

Преди това брокерката прави снимки на имота, след което го кани в къщата си в Бояна и там е държан известно време.

Как започва сагата?

Месец след като пуска обявата, Георги се обажда на мъжа на първата си братовчедка. Къщата е продадена, 90 хил. лв. постъпват по сметката на Георги и 200 хил. лв. – по сметката на роднината му, получил пълномощно за сделката.

Георги обаче изведнъж изчезва отново за около месец. Бил държан принудително в кв. „Манастирски ливади“, където брокерката Ана го завела уж на оглед на нов апартамент. Там нейният приятел го ударил с лост през ръцете, връзван бил със свински опашки, упояван с медикаменти, за да ги упълномощи да изтеглят парите му. Тогава е счупена и челюстта му.

Георги отива в „Пирогов“, за да се лекува, а когато излиза, научава от банката, че парите му са изтеглени с пълномощното, което е бил принуден да даде на брокерката.

Ана Георгиева твърди, че Георги дължал 100 хил. лв. на приятеля й, тъй като играли на покер и той бил загубил

Делото е в съдебно производство, а подозрението е, че мъжът може и да е починал в Германия, след като толкова време няма връзка с него.

Докато прави разследването си, Вероника Димитрова попада по следите и на друга продажба на имот, за която има подозрения, че също е измама. Мъж от Владая – алкохолик и затънал в дългове, дарил и продал имота на Юлиян Димитров. Мъжът вече бил починал, но преди това е минал през ръцете на брокерката Ана Георгиева и приятеля й. Те са връзката между двете продажби на имоти, за които се подозира, че са измами, обяснява журналистката.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук