13 C
Пловдив
петък, септември 27, 2024

Отворено писмо: NewsPoint получава предупреждение и заплахи от общинския съветник Неази Tаир

На 19.03.2024г. на редакционната ни поща получихме отворено писмо от Общинският съветник Неази Азис Таир, в което твърди , че сме изнесли в публичното пространствочувствителни лични данни“, които не отговарят на истината. Вместо да поеме отговорност, да се засрами и извини на обществото за причинените морални щети, той ни изпраща заплашителни имейли.

Ние не публикуваме секретни лични данни, а публична самозабрава на една политическа фигура. Цялата информация в нашите две публикации е базирана на публични справки, с публично достояние, които всеки може да провери. Нашите твърдения не са случайни обстоятелства или измислица, а са „ФАКТИ“.

Нашата медия и екипа от хора се водим единствено от справедливостта,морала  и журналистическата етика,всеки засегнат има правото на отговор и да си търси правата по законовия ред, живеем в правова държава.Ето и пълния текст на отвореното писмо на общинския съветник Неази Таир:

ДО

РЕДАКТОРА НА

„РАЗСЛЕДВАЩАТА“ ЕЛЕКТРОННА МЕДИЯ

NEWSPOINT.bg ГЛАСЪТ НА ИСТИНАТА –

ЗАД ЧИЙТО ГЛАС ПРОЗИРА ИЗПЪЛНЕНИЕ

НА ПОРЪЧКА ВЪЗЛОЖЕНА ОТ

НЕРEАЛИЗИРАЛИ СЕ ХОРА И ПОЛИТИЦИ

В конкретния случай не бих могъл да започна обръщението си към Вас в уважителна форма!

Накърняването на личното ми достойнство и вътрешното ми убеждение за справедливост ме подтикнаха чрез настоящото писмо да Ви отправя предупреждение да прекратите незабавно несполучливите си опити да ме дискредитирате и унижите пред обществото чрез Вашата електронна „медия“. Изнасянето в публичното пространство на чувствителни лични данни е в пряко нарушение на разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27.04.2016 год., както и на приетия в тази връзка Закон за личните данни.

Всяка уважаваща себе си медия следвайки журналистическата етика на първо място щеше да потърси мнението на ответната страна преди да си позволи едностранно да отрази и анализира каквато и да е било информация, което в случая до настоящия момент не направихте! В тази връзка очаквам в незабавен порядък да свалите своите материали от електронния си сайт, касаещи мен и моето семейство /МОРАЛЪТ НА ЕДИН САМОЗАБРАВИЛ СЕ ПОЛИТИК ОТ ДПС – ОБЩИНА РОДОПИ“ – Разследване Част 1  от  24.02.2024 год. и Разследване Част 2 с допълнение – „ПРОДЪЛЖЕНИЕ“ от 10.03.2024 год./, както и да публикувате своите извинения от името на „неизвестния“ си автор, както към мен, така и към членовете на семейството ми.

Следва да имате предвид, че за извършените от Вас противоправни действия съм предприел нужните постъпки да уведомя компетентните за целта институции, в това число и Комисията за защита на личните данни.

В Част 2  на медийната си публикация от 10.03.2024 год. заявявате, че се очаква поредна статия: „ … трета час назначения, кадруване и схеми в общинската администрация на Община Родопи от същия човек социално слабия общински съветник.“.  Следва обаче да имате предвид, че подобни, реализирани от Ваша страна обещания – „проекти“ обаче биха могли за в бъдеще да Ви причинят съществени неблагоприятни последици.

Правото е изкуство за Доброто и Справедливото (Дигести на Юстиниан),  защото „добро“ и „справедливо“ са все категории  от сферата на морала, които очевидно Вашите „източници“ на информация не притежават! Консултирайте се с адвокат, НО ИСТИНСКИ и компетентен за последиците от Вашите „разследвания“!

Разчитам, че все пак здравия разум ще надделее и ще се въздържите от подобни бъдещи публикации!

Подпис:

Неази Таир

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук