19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Палячовци: Денков реди кабинет преди изборите

Независимо че социолозите вещаят голям срив в изборния резултат на „Продължаваме промяната – Демократична България”, Николай Денков продължава да се вживява в ролята на човек, който командва политическите процеси в България. Днес той разсмя държавата, редейки кабинет преди да са минали парламентарните избори. Постави и условие на ГЕРБ и Бойко Борисов за бъдещо управление след изборите.

От „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) са готови след изборите да работят отново с ГЕРБ, но при условие, че Делян Пеевски не участва в преговорите и се довърши споразумението, провалило ротацията, заявиха в Пловдив акад. Николай Денков от „Продължаваме Промяната“ и съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов.

По думите на Денков по споразумението е имало няколко елемента за дискусия и съгласие по голяма част от него. „Ако успеем да ги изгладим, ще можем да управляваме заедно по него“, каза той.

Денков бе категоричен, че с Пеевски няма как да работят, защото „той няма мярка“. „Борисов има желание да направи България нещо като мека диктатура тип „Орбан“, но днес ГЕРБ се ръководи от Пеевски, а той знае какво са бухалки“, допълни бившият премиер, който 9 месеца не можеше едно нещо да направи без да се допита до Пеевски. Проблемите с миньори, енергетици и земеделци реши в преговори с гилдиите Делян Пеевски, а не Денков.

Според Атанас Атанасов основната причина да отидем на предсрочни парламентарни избори била „властовата абстиненция, която беше обхванала нашите партньори от ГЕРБ“.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук