13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Пеевски поиска изборната комисия да напусне парламента, а Радев да освободи нейни членове

Централната избирателна комисия (ЦИК) направи суперциркове. Това е пълна глупост, което се случи, и е несъстоятелно. Поддадоха се на натиск от двама души, които са отцепници от ДПС и не са наши представители вече там. Така съпредседателят на ДПС Делян Пеевски коментира решението на ЦИК да допусне едновременно за регистрация на изборите двете крила в партията – неговото и на Ахмед Доган.
„Едното подадено заявление в ЦИК е нелегитимно. В момента няма две регистрации, но нека изчакаме ЦИК да се произнесе. Има едно ДПС, една легитимна коалиция, която е нашата. Отцепниците да се явяват на изборите, както искат“, каза Пеевски.
Заради случилото се в ЦИК, която заседава около 4 часа, преди да вземе решението да допусне едновременното подаване на документите с уточнението, че на по-късен етап ще разгледат подадените документи и ще определят коя партия да регистрират, Пеевски поиска комисията да напусне сградата на парламента, а президентът Румен Радев да освободи двама от членовете ѝ.
„ЦИК няма нужда вече да е в тази сграда. Видяхте на какъв цирк се обърна парламента. За мен ръководството на Народното събрание най-накрая трябва да предприеме действия да им намери самостоятелно място и да нямат нищо общо с парламента“, добави Пеевски.
Без да назовава имената им, той няколко пъти нападна представителите на ДПС в ЦИК Севинч Солакова и Ерхан Чаушев, че са виновни за разигралата се ситуация при подаването на документите за изборите на двете крила в ДПС. По думите му е нужна и реакция от президента Румен Радев.
„Председателят на ЦИК (Камелия Нейкова – бел. ред.) избяга в Азербайджан, а двама бивши наши представители направиха този цирк, което е унизително. Ако имахме президент, вече трябваше да ги е освободил, но ние нямаме такъв“, каза още Пеевски.
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук