27 C
Пловдив
четвъртък, октомври 10, 2024

Петима души са задържани при спецакция на полицията в Перник

Петима души са задържани по време на спецоперация, проведена по-рано днес в Пернишко, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Акцията е свързана с противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, пътната безопасност и предотвратяването на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите.

В дейностите са участвали екипи от Криминална, Икономическа и Охранителна полиция, както и служители на дирекция „Жандармерия“.

Полицейските действия са били насочени към рискови обекти и лица, извършващи или извършили престъпления, както и към такива имащи отношение към изборния процес и вота на гражданите. Извършени са масирани проверки по Закона за гражданската регистрация.

По време на операцията ся претърсени заложни къщи и игрални зали, търговски и увеселителни заведения, фирми за бързи кредити, пунктове за черни и цветни метали и множество лица и автомобили.

За съпричастност към вече извършени престъпления и за притежаване на наркотични вещества, са задържани петима души, на които е наложена 24-часова полицейска мярка. Образувани са две досъдебни и две бързи производства. Проверени са 195 моторни превозни средства и 330 души. Съставени са 16 акта по Закона за гражданската регистрация, 23 акта и 81 фиша по Закона за движение по пътищата, шест фиша по Закона за българските лични документи и 34 протокола по чл. 64 и 65 от Закона за МВР, от които девет свързани с изборния процес.

Проверени са 37 души от активния криминален контингент. Инспектирани от органите на реда са девет заложни къщи, десет места, свързани с криминален контингент, 23 търговски и увеселителни заведения, три пункта за черни и цветни метали и две автоморги. Иззети са 12 бутилки алкохол с изтекъл бандерол и множество стоки, продавани без съгласието на притежателя на изключителното право.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук