19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Заплашиха с убийство етническия лидер Ашим Асан, стреляха по внука му

Сред арестуваните са столипиновския  „барон” Асан Кучкаря, негови роднини, бившият общински съветник от ДПС  Айри Мурад и др. 

Четирима души са в ареста след подаден сигнал от етническия лидер Ашим Асан, че са заплашили него и внука му със саморазправа, включително и с убийство. Той е съобщил, че на 4 март 2024 г. на ул. „Ландос“ в „Столипиново“  по внука му е стреляно от движещ се автомобил. Предприети са незабавни действия от служители на отдел „Криминална полиция“ по изясняване на изнесените факти, съобщиха от прокуратурата.

На 13 март 2024 г. вечерта са задържани 8  души в района на Железния мост до Околовръстното шосе на Пловдив. Трима от тях са подготвяли разправа с Ашим Асан и внука му, а останалите са имали функцията на наблюдатели – отцепка. По досъдебното производство на Окръжна прокуратура – Пловдив спрямо тримата, сочени като извършители, е повдигнато обвинение за приготовление към убийство и закани, а срещу четвъртия за опит за убийство за умъртвяването на внука на Ашим Асан.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

 

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук