11 C
Пловдив
петък, октомври 18, 2024

Пловдивските съветници аплодираха шампионките от „Марица“

БСДД

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб „Марица“ (Пд), които в началото на днешната сесия показаха трофеите си от тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът спечели за поредна година и двете титли в страната.

Председателят на местния парламент в Пловдив Атанас Узунов сподели, че в името на спорта всички общински съветници са обединени и оставят политическите си пристрастия настрани. „В тази свещена зала се приема бюджета на града, гласуват средства за подпомагане на спортните клубове и материалната спортна база. Уважаеми колеги, волейболен клуб „Марица“ поставя нови стандарти в българския волейбол. 10 поредни години те са неизменни шампиони на България, 9 поредни пъти те са носители на купата на страната, но още по-важното е, че отборът има силна детско-юношеска школа, в която се подготвят над 200 момичета. Искам да споделя един факт, че още през 2015-а година общинският съвет е отличил волейболния клуб с високото отличие „Почетен знак на град Пловдив“ и от тогава те са неизменни шампиони. Аз съм сигурен, че следващата година по същото време вие отново ще сте шампиони, но аз и моите колеги се надяваме на едно силно ваше участие в Шампионската лига по волейбол и преодоляване на груповата фаза на турнира“, заяви в своето слово Узунов.

 

От името на отбора административният директор Ивелина Монова подари на председателя фланелка на „Марица“. „Благодаря за покана да сме тук днес сред вас, благодаря и за подкрепата, която получаваме, защото ние ще продължаваме да ви радваме“, каза разпределителят Лора Славчева.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук