22 C
Пловдив
сряда, октомври 23, 2024

Под конвой доведоха в Пловдивския окръжен съд групата от 8 души, обвинени в източване на казина

БСДД

С белезници на ръцете и под конвой доведоха в Пловдивския окръжен съд групата от 8 души, обвинени в източване на казина чрез манипулиране на игрални автомати и използване на топчета за рулетка с чипове, което позволявало определени клиенти да печелят.

Те са арестувани на 20 октомври, повдигнати са им обвинения в компютърни престъпления, измами и пране на пари и прокуратурата иска от съда най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Те са на възраст от 41 до 68 години, петима от тях са осъждани. При претърсванията и обиските са иззети разглобен игрален автомат и няколко рулетки, електронни устройства, топчета и около 40 000 лв., ръководителят на групата имал и скъп немски автомобил. Все още не е изяснено каква е цялата сума, която успели да задигнат от казината с манипулации.

Всички те са привлечени като обвиняеми за компютърни престъпления и пране на пари. Спрямо ръководителя има обвинение за организиране на ОПГ, а срещу останалите – обвинения за участие в ОПГ. Наказанието за тартора Цило Балабанов, което Наказателният кодекс предвижда е от 5 до 15 години, а за останалите от 3 до 8 години.

 

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук