26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Подлезът „Модър – Царевец“ вече е на финалната права

Подлезът „Модър-Царевец“ вече е на финалната права. Строителите започнаха да монтират пътни знаци в участъка на ул. „Царевец“, а още в началото на март ще бъде положен и последен пласт асфалт. 

„Разчитаме на доброто време, за да завършим обекта навреме“, увери пред „Марица“ инж. Цанко Драгиев, управител на фирмата „Драгиев и Ко“, която изпълнява обекта. Срокът, поставен на строителите от Община Пловдив, е до края на март.

Ул. „Модър“ е разширена с още едно платно – от Коматевско шосе до жп линията покрай Транспортна болница. Новото трасе е с ширина 7 метра, колкото още една квартална улица, има велоалея, с разделителна ивица по средата, и тротоари от двете страни на улицата. Пътните знаци от тази страна на подлеза вече са поставени.

Подлезът „Модър - Царевец“ вече е на финалната права

С две платна е и ул. „Царевец“ до бул. „Хаджи Димитър“, както е предвидено по договора. Откъм  „Царевец“ са изградени обръщалото пред жп линията, локалните платна, широки по 5 метра, за да може да се прави обратен завой и да има транспортна връзка с УМБАЛ „Каспела“ и от източната страна с ул. „София“.  Велоалеите са от двете страни на улицата и са еднопосочни, с ширина по един метър, защото нямаше достатъчно пространство за по-големи. При бул. „Хаджи Димитър“ те се събират в едно велотрасе.

Монтирани са асансьори също от двете страни на подлеза, съоръженията са тествани и се очаква от Община Пловдив да бъде издадено разрешение за ползването им.

За да има нормален достъп към новия подлез, изпълнителите на Южен обходен колектор на ВиК-Пловдив трябва да прекарат тръбите през кръстовището на ул. „Царевец“ и „Солунска“, но те все още продължават да работят пред търговския център на бившия кмет Здравко Димитров.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук