13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Полицаи и доброволци откриха с дрон изгубила се 81-годишна пловдивчанка

Възрастна жена е открита в безпомощно състояние в местност край пещерското село Радилово, след като се била изгубила вчера, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Вчера е бил подаден сигнал в Районното управление на полицията в Пещера. Жената е на 81 години от Пловдив, но е имала имот в близкото село Радилово. Заедно със съпруга й били отишли на лозето, за да берат грозде, но бабата се загубила и не е могла да намери обратния път.

Предприети са необходимите издирвателни действия, като търсенето е продължило до късно през нощта. Претърсен е районът между селата Радилово и Капитан Димитриево, а в издирването на 81-годишната жена са участвали полицаи, доброволци, участници в „Планинско спасяване“, хора от ловно-рибарското сдружение в Радилово.

Тази сутрин са подновени издирвателните мероприятия. Използвани са и два дрона, единият от които с термокамера.

Действията на място сe ръководеха от началника на управлението в Пещера главен инспектор Христо Георгиев. Жената е открита в непристъпна местност в безпомощно състояние. Транспортирана е за преглед в МБАЛ-Пазарджик. Здравословното й състояние е сравнително добро, уточни Стоянов.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук