14 C
Пловдив
неделя, септември 29, 2024

Помните ли Кашпировски? Шарлатанинът на века се върна

Помните ли Анатолий Кашпировски? Шарлатанинът на Перестройката, който се обяви за екстрасенс и твърдеше, че „лекува“ от телевизора през 90-те години. Минаха години и ето, че докторът и шоумен отново е в играта. Той поднови дейността си и прави нови сесии в концертни зали, гърми телеграм каналът Shot, цитиран от Лупа.бг.

На клипове в социалните мрежи се вижда как главният хипнотизатор на Перестройката, който твърди, че е излекувал около 10 милиона души само за 6 часа телевизионно излъчване, започва активно да рекламира услугите си и да предлага да спаси грешните тела от всички проблеми.

Любопитното е, че това се слючва в разгара на войната на Русия с Украйна.

Хората се питат дали властта в Кремъл няма пръст в завръщането на екстрасенса хипнотизатор, който да ги омайва, докато армията на Путин едва удържа Курск.

Кашпировски твърди, че може да лекува всичко – от посивяла коса, през рак и безплодие, та чак до отслабване.

Shot твърди, че на първата сесия са дошли около 300 души, които не само са могли да „поздравят“ шарлатанина, но и да си купят стоки, произведени под марката Kashpirovsky. Например, торби със сол, които имат „мощен психологически ефект“.

Кашпировски казва, че „укрепва невидими ключове, винтове и гайки в човешкото тяло“, така че сърдечният ритъм да е нормален.

Процедурата му за възстановяване на зрението е уникална: тук ще трябва да слушате песните на Александър Малинин със затворени очи за около 5 минути. Ако не сте знаели, „Нощта е светла” помага срещу късогледство, далекогледство и катаракта. Но, за да се излекувате напълно, трябва да се подложите на четири последователни сесии, пише Shot, цитирайки Кашпировски.

По професия Анатолий Кашпировски е лекар. Завършва Медицинския институт във Виница и работи в психиатрична болница в продължение на 25 г. Въпреки напредналата си възраст, той все още води активен начин на живот и изглежда невероятно млад за годините си. Живее предимно в Америка, където са и децата му.

След първата „Здравна сесия“ популярността на Анатолий Кашпировски нараства. „Излекуваните“ буквално боготворят екстрасенса и го носят на ръце. С течение на времето обаче много от тях станаха пациенти в психиатрични клиники. По-късно популярността на Кашпировски беше обявена за проява на масова психоза. Екстрасенсът получи забрана да провежда масови сеанси по телевизията.

В град Челябинск Кашпировски продаваше торби с лечебна сол. Роспотребнадзор установи, че торбите с прах нямат никакви маркировки или информация за състава, както и информация за мястото на производство, сроковете и условията на съхранение и друга необходима информация и по тази причина спряха търговията.

След това имаше още един инцидент – речта на Кашпировски беше прекъсната от полицаи, които настояха здравните сесии да бъдат прекратени като незаконни.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук