13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Проблеми с издаването на полиците по „Гражданска отговорност”

Застрахователи твърдят, че от дни нямат връзка с платформата

Проблем в електронната система на Гаранционния фонд блокира работата на застрахователните компании в страната, пише БТА. Беше възпрепятствано издаването на полиците по задължителната за водачите „Гражданска отговорност”, а застрахователи обясниха, че от дни нямат връзка с платформата.

Според застрахователи няколко пъти досега през годините системата се е сривала. Проблемът е водил до голямо напрежение сред собствениците на автомобили, възпрепятствани да ги управляват заради невъзможността да им бъдат издавани полици „Гражданска отговорност”.

По-късно днес от Гаранционния фонд информираха, че нормалното функциониране на системата е възстановено след техническите проблеми през последните няколко дни. Сключването на застраховка „Гражданска отговорност” може да се извършва по обичайния досега начин.

„Техническите проблеми при ползване на системата възникнаха след проведена профилактика (събота и неделя), като затрудненията бяха свързани с натрупването на висок брой заявки за сключване на застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите и удълженото време за обработката им”, се казва в позиция на ГФ.

Гаранционният фонд поднася своите извинения за причинените затруднения и уверява своите клиенти и партньори, че са положени всички възможни усилия за възстановяване нормалното функциониране на системата в максимално бърз срок.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук