22 C
Пловдив
вторник, октомври 1, 2024

Пробно е-таксуване ще има в още една линия на градския транспорт в Пловдив

Общината води разговори за въвеждане на системата за електронно таксуване и във втора пилотна линия от градския транспорт. Преговорите се водят с втория основен превозвач с  повече линии  в града.

Според директора на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги  Стоилов системата за електронно таксуване продължава да се тества в пилотната линия в автобуси с номера 25. „Пилотната линия върви доста добре, с немалко проблеми, но не сериозни, които се отстраняват в движение. На път сме да въведем вече втора линия.  Работим за въвеждането на електронно-билетна система и аз силно се надявам, че до края на годината ще успеем да я въведем в цялата ни основна градска мрежа“.

Според Стоилов обаче е необходима и помощта на гражданите. По думите му такава сериозна крачка напред трябва да се прави от всички, които участват в процеса, а не да се създават трудности.  Директорът на общинското предприятие съобщи още, че продължават  проблемите по автобусна линия №29, макар че превозвачът полага усилия.

„Поредно писмо му беше изпратено вчера за влизане в уговорените параметри на договора. Там имаме и едно уведомление за вероятно прекратяване, в  случа, че не се влезе в нормални граници на изпълнение, но до настоящият момент това явно не може да се случи и решението, което предстои да вземем е на кмета на общината“.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук