13 C
Пловдив
петък, септември 27, 2024

Продават електроцентрала!

Една от първите електроцентрали на биомаса в България е обявена за продажба от частен съдебен изпълнител. Става въпрос за обекта на „Атанасов Груп“ в Добрич, съобщава money.bg.

ЧСИ Диляна Илиева-Костадинова е обявила начална тръжна цена от 6 462 068,72 лева.

Проектът за инсталацията за преработка на биомаса се обсъжда от над десет години в местните медии, като първата копка е направена през 2012 г. Официалното откриване на централата беше през лятото на 2014 г., след инвестиция от 7,1 млн. лева.

Според информация на „Атанасов Груп“, в проекта е участвала и австрийска компания, а съоръжението произвежда по 800 киловата на час от биомаса от растителен и животински произход – достатъчно за покриване нуждите на около 2400 домакинства.

На своя уебсайт компанията посочва, че оперира и с редица свързани бизнеси в Добрич – две бензиностанции, метан станция, автомивка и колонка за електромобили. Сред другите ѝ дейности са зърнопроизводство, биоземеделие, газификация, разнос на пропан-бутан и монтаж на газови уредби.

Последният публикуван отчет на „Атанасов Груп“ ЕООД показва приходи от 10,2 млн. лева за 2022 г. и печалба от 83 000 лева – най-високата от 2017 г.

Въпреки това, статистиката за заетите лица показва, че към април тази година служителите са намалели от 44 на 8, а за месец май няма подадени данни. Фирмата има наложени запори в полза на други компании, банка ОББ и НАП.

В момента е активна и продажбата на една от бензиностанциите на „Атанасов Груп“ от ЧСИ.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук