11 C
Пловдив
четвъртък, октомври 24, 2024

Прогноза за времето петък – 25 октомври 2024 г.: Прекрасно време за разходки

БСДД

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средната стойност.

През нощта над повечето райони ще е ясно и почти тихо. Сутринта на отделни места по поречията и котловините ще има краткотрайни мъгли. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 1° и 6°, в котловините – до минус 2°, за София – около 2°. Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб и умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури – между 16° и 21°, за София – около 18°, за Пловдив – около 20°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб и умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 9°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. На отделни места по-значителна ниска облачност и намалена видимост ще има в часовете преди обяд. Сутринта и до обяд ще духа най-често слаб вятър от север-североизток, но след обяд той ще се ориентира от изток-югоизток и ще бъде до умерен. Максималните температури ще са между 16° и 19°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 52 мин. и залязва в 18 ч. и 28 мин. Продължителност на деня: 10 ч. и 36 мин. Луната в София изгрява в 0ч. и 31 мин. и залязва в 16 ч. и 9 мин. Фаза на Луната: един ден след последна четвърт.

Дежурен синоптик: Мартин Славчев
Отдел “ Метеорологични прогнози“

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук