7 C
Пловдив
петък, октомври 25, 2024

Прокуратурата в Пловдив погна 19-годишен Шумахер, летял със 150 км/ч

БСДД

Прокуратурата в Пловдив погна водач, летял със 150 км/ч по улица „Копривщица“ в града, където максимално допустимата скорост  е 50 км/ч. Обвинителите се самосезираха след публикации в медиите, които показаха наглостта на шофьора-камикадзе.

Проверката се води за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на моторно превозно средство. Описаното по-горе шофиране с висока скорост е било заснето на видеоклип, разпространен в социалните мрежи.

Разпоредено е проверката да се извърши от служители на 2 РУ на МВР- Пловдив. Срокът за приключването е 14-дневен.

Предполага се, че лично самият водач е качил видеата в социалните мрежи, за да се похвали с бързото си возило, марка „Мерцедес“.

По непотвърдена информация той се казва Петър Попов. Младежът без капка свян снима километража си, като развива  скорост от 150 км/ч.

NewsPoint припомня, че последния случай си е направо с „разумна скорост“, като се има предвид, че преди седмици друг шофьор беше засечен да кара с близо 200 км/час.

Във фаталния вечер на 13 май – 21-годишният Кристиан Екмекчиян кара с невъобразимата скорост из града и предизвика жестока катастрофа. Кристиан загина на място, а момичето, загинало с него се оказа 20-годишната Теодора Николова.  Спътниците им – 22-годишни момче и момиче бяха откарани в тежко състояние състояние в болницата с опасност за живота.

 

 

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук