11 C
Пловдив
петък, октомври 18, 2024

Протест срещу Байдън преди годишната вечеря с кореспондентите, акредитирани в Белия дом

БСДД

Протестиращи срещу подкрепата на американския президент Джо Байдън за войната на Израел срещу „Хамас“ се събраха пред хотела във Вашингтон, където се проведе ежегодната среща на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом, предаде Ройтерс.

Демонстранти с плакати скандираха лозунги против убийствата на журналисти в Газа. Стотици протестиращи насърчаваха журналистите да бойкотират събитието и освиркваха служителите на администрацията при влизането им.

Байдън избегна големите протести в предната част на хотела като влезе през задния вход, където беше посрещнат от по-малки групи протестиращи, призоваващи за прекратяване на огъня.

Междувременно полицията задържа 100 души при разчистването на пропалестински протестен лагер в университет в Бостън. В платформата „Екс“ от университета пишат, че лагерът е бил разчистен заради антисемитски лозунги.

Демонстрация на интелектуалци в подкрепа на Палестина се състоя и пред известния музей „Рейна София“ в Мадрид. Основното послание на протеста е „Нито тероризъм, нито геноцид“, както е озаглавен и манифест, който още в края на октомври подписаха стотици испански артисти, включително режисьорът Педро Алмодовар.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук