13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Протест заради безводие в горнооряховско село

Жители на горнооряховското село Драганово излизат на протест, защото са принудени да живеят в жегите с пресъхнали чешми. Местните хора са недоволни, че от години проблемът с безводието няма решение. Те ще блокират моста в края на селото от 7:30 до 8:30 ч.

Лятно време жителите на село Драганово достигат 3000 души. Всяка година в района има протести заради безводието. „Близките 30 години, винаги има воден режим в Драганово. Тази година от лятото има спиране на водата”, разказват хората.

По думи на кмета на село Драганово Иван Кишев, проблеми с водоподаването в селото има от поне половин век. „От 50 години живея и работя в Драганово, и все няма вода. Проблемът е, че довеждащият водопровод, който минава точно под главния път на селото, е стар и амортизиран. Много често има аварии, които предизвикват спиране на водоподаването. През септември 2023 г. от община Горна Оряховица има проект за подмяна на водопреносната мрежа в село Драганово, но до момента нито аз, нито жителите имаме някаква информация какво ще се случи”, обясни той.

 

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук