4 C
Пловдив
сряда, октомври 23, 2024

Провежда се нова акция срещу купуването на гласове в област Хасково

БСДД

Нова специализирана полицейска операция срещу търговията с гласове се провежда на територията на Хасковска област, съобщиха от областната дирекция на МВР.

В акцията участват екипи на полицията и жандармерията. Подобна акция се проведе и на 16 октомври и тогава бяха задържани 24 души.

На територията на Габровска област също се извършват действия срещу купуването на гласове, разпространението на наркотични вещества и за контрол на пътното движение.

Спецакция срещу купения вот в Габровска област
В специализираната операция учатват служители на „Охранителна“ и „Пътна полиция“, на „Икономическа“ и „Криминална“. Включват се и жандармериски от зоналното управление в Плевен, посочи комисар Андрей Хайтов – началник отдел „Охранителна полиция“ в Областната дирекция на МВР, който обобщи лицата и местата, представляващи интерес.

„Лица, представляващи интерес за полицията, търговски обекти, магазини за хранителни стоки, в които се предлагат стоки на вересия, местата за продажби на дърва за огрев, кредитни институции и заложни къщи“, поясни комисар Хайтов.

Той уточни, че в рамките на предизборната кампания Областната дирекция на полицията е работила по седем сигнала за купуване на гласове, като по един от тях е образувано досъдебно производство. Информация за резултатите от днешната операция, която продължава, се очаква по-късно.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук