26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Путин: Русия не се готви да атакува Европа, но стратегическите ни ядрени сили са в пълна готовност (ВИДЕО)

Глупости твърденията, че Русия се готви да атакува Европа. Но стратегическите ни ядрени сили са в състояние на пълна бойна готовност. Това каза руският президент Владимир Путин в речта си пред Федералното събрание на Руската федерация.ь

Той допълни, че Русия води справедлива битка за своя суверенитет и сигурност.

Посланието до Федералното събрание ще съдържа не само непосредствени планове, но и стратегически цели. Всяко послание до Федералното събрание е преди всичко поглед в бъдещето. Ще говорим не само за нашите близки планове, но и за стратегически задачи за увереното дългосрочно развитие на страната.”

Путин нарече политическата система на Русия един от стълбовете на нейния суверенитет.

„В самото начало на специалната военна операция абсолютното мнозинство от руснаците подкрепиха неговото прилагане и хората са категорични в този избор.  Заедно можем всичко!“, подчерта Путин. Според него в руското общество преобладават ценности като милосърдие, взаимна подкрепа и солидарност.

„Днес, продължи държавният глава, Русия защитава своя суверенитет и сигурност и решаващата роля в тази борба принадлежи на гражданите, които демонстрират единство и лоялност към страната. Те работят в производството на три смени – колкото трябва на фронта“, каза Путин. Той благодари на руснаците за всеотдайната им работа в интерес на държавата. Той също така благодари на бизнеса, който е дарил милиарди рубли за две години на доброволци и благотворителни фондации в подкрепа на бойци.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук