19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Разбиха наша банда за проститутки в Лече

Полицейска акция в България и Италия

Давали кокаин на 4-годишно дете

Петима мъже и една жена, издирвани от италианските власти за трафик на хора, бяха задържани във Враца и Лом. Операцията е стартирала след сигнал за разследване в град Лече на циганска банда, принуждавала чрез насилие момичета от България и други източноевропейски страни да проституират.

В Италия са задържани 21 нашенци и един местен жител, които довеждали на Апенините жени с обещание за работа. След това им вземали документите и мобилните телефони и ги разкарвали да седят полуголи по магистралите. Тези от тях, които отказвали да се продават, били пребивани с бухалки и горени със запалки за газови бутилки. Приходите от незаконната дейност идвали към България. Групата е действала от 2021 г. и е следена близо 2 години. Престъпниците наели къща в град Лече, близо до която полицията е поставила камери. Заснети са видеокадри, на които един от бандитите – Янек Антов, предлага през 2022 г. кокаин на 4-годишно момиченце.

Шестимата цигани, които са задържани у нас, ще бъдат екстрадирани в Италия, където ще бъдат съдени за участие в сводническата банда по обвинения за трафик на жени, изнудване, заплахи и отвличане на хора.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук