22 C
Пловдив
сряда, октомври 23, 2024

Разбиха престъпна група обирала казина, тартора от Пловдив

БСДД

Тарторът на престъпната група, занимаваща се с обир на казина е  68-годишният  пловдивчанин Цило Балабанов, научи NewsPoint от свои изтучник.

Разбита е престъпна група за измами чрез манипулиране на ротативки и рулетки в игрални зали. Задържани са 8 души – 7 мъже и една жена, като ръководителят на престъпната група е действал от Пловдив.

Разследването е започнало след получен сигнал от Стара Загора и поради крупния характер на престъплението, веднага е поето от ГДНП. Постепенно в разследването са включени пловдивската полиция и прокуратура, тъй като се оказва, че групата е сформирана и ръководена от Пловдив.

В ротативките се монтирал иновативен софтуер, който в определен момент да конфигурира джакпота. Той се изтегля от подставено лице и после се разпределя между участниците в групата.

Внедрен е дори механизъм със специално изработено топче за рулетка, което е програмирано да спира в точно определено, избрано гнездо от въртящото се колело. Управлявано е с вграден микрочип чрез насочващи импулси. Така печалбата отново се взема и разпределя.

Топчето било толкова добре изработено, че имало оферти за продажбата му в чужбина.

„В какво се изразяват тези манипулации – изработва се електронно устройство, което се свързва с съответния игрален автомат и чрез външно дистанционно устройство се провокира промяна на алгоритъма на съответния игрален автомат по такъв начин, че той да генерира джакпот печалба за този, който играе. Освен тази дейност, те са извършвали и дейност по манипулиране на живата игра – рулетка, като там манипулацията се извършва чрез направа на топче, в което е имплантиран чип, който чип се задейства пак чрез външно дистанционно по такъв начин, че топчето да се установи в покой на числото, до което се желае от дееца“, обясни Димитър Молев, наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Групата е следена няколко месеца след първия сигнал за този тип измами.  Задържани са осем души – 7 мъже и една жена. Участниците в групата са на възраст от 41 до 68 години.

Претърсени са 21 имота, жилища, гаражи и коли, иззети са множество веществени доказателства. Сред тях е разглобен електронен апарат  и рулетка, които са служили за изучаване и настройка на софтуера за измамите.  На две места са открити и конфискувани суми от по 20 000 лв. Какъв е обаче мащабът на генерираната обща печалба, тепърва се установява.

Групата е била изключително добре организирана, конспиративна и много мобилна.  Съставена от хора с дълги криминални досиета. Всички те се оказали без никаква трудова заетост, но са демонстрирали изключително висок стандарт на живот и разточителност.

Има данни, че престъпната схема се е прилагала в различни градове в страната. В Пловдив обаче няма засечено място, където да е правен удар. Засега е известно, че  групата е действала в продължение на 5-6 месеца.

Част от хората в нея са арестувани в игрална зала в Плевен, останалите в други населени места.

Собствениците на казина и зали са били в пълно неведение, но са замесени управители на залите и вербувани крупиета.

В акцията по задържането на групата участват служители на полицията от Пловдив, Плевен, Стара Загора, Смолян и София.

Прокурор: От чужбина давали много пари за топчето чудо, с което бандата удряла джакпота

 

Прокурор: От чужбина давали много пари за топчето чудо, с което бандата удряла джакпота

 

Прокурор: От чужбина давали много пари за топчето чудо, с което бандата удряла джакпота

 

Прокурор: От чужбина давали много пари за топчето чудо, с което бандата удряла джакпота

 

Прокурор: От чужбина давали много пари за топчето чудо, с което бандата удряла джакпота

 

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук