19 C
Пловдив
събота, октомври 12, 2024

Разкриха в Пловдив и в близко село оранжерии с марихуана, задържаха четирима

БСДД
Две домашни оранжерии за марихуана разкриха криминалисти от Трето РУ в Пловдив и близко село, съобщи МВР.

На адреса на мъж в район „Северен“ е установено изолирано помещение с изградени системи за осветление, отопление и вентилация, в което се отглеждали множество канабисови насаждения в различен стадий на развитие. При процесуално-следствените действия са иззети и 8 пакета готова продукция с общо тегло 782 грама, а също и незаконно притежавана пушка.

Същевременно лаборатория с подобно оборудване е открита и в дома на жена от пловдивско село, където били създадени благоприятни условия да виреят над 40 корена от наркокултурата, а допълнително са конфискувани и почти 260 грама суха зелена листна маса.

Пресечена е престъпната дейност и на друг наркодилър на територията на областния град. В жилището и автомобила му са открити голямо количество разфасовки с марихуана – общо над 2,8 килограма. Сред иззетите веществени доказателства при претърсванията са 3 електронни везни, 7 електронни цигари със съдържание на синтетичен канабиноид и 4 епруветки със семена от рода на конопа.

През седмицата с успех е белязана и акция с подобна насоченост от служителите на реда в Първомай, при която са конфискувани близо 6,2 килограма марихуана. Наркотикът е установен под формата на пакети и в насипно състояние в колата на криминално проявен и осъждан шофьор и при претърсване в жилището му, извършено със съдействие на полицаи от ОДМВР – Хасково.

По случаите са образувани две бързи и две досъдебни производства за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив. С постановление на наблюдаващ прокурор двама от извършителите са били привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за 72 часа.

 

Удар на пловдивската полиция! Разбиха две домашни нарколаборатории СНИМКИ

Удар на пловдивската полиция! Разбиха две домашни нарколаборатории СНИМКИ

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук