19 C
Пловдив
събота, октомври 12, 2024

Родители твърдят, че учител бил сина им с юмруци, детето е в болница с комоцио

БСДД

Родители на шестокласник твърдят, че синът им е бит от учителя си в час по математика. Момчето е прието в сливенската болница с комоцио, без опасност за живота.

Пред ръководството на училището преподавателят отрича да е проявил агресия.

Социалните служби и инспекторатът по образование проверяват случая.

Вчера шестокласникът се прибира с главоболие и световъртеж. Родителите търсят спешна помощ, а лекарите установяват комоцио. Ученикът разказва, че е бит от учителя си по математика, в края на последния час.

„Там го хванал по врата учителя и започнал с юмруци да го удря 4-5 пъти по главата, после с коляно в реброто го ударил“, коментира пред bTV Ангел Стефанов, баща на момчето.

Инцидентът става докато учителят извежда учениците от класната стая. На вратата започва бутане, разказва директорът на училището и пояснява, че на мястото няма камери.

„Децата са казали, че г-н Райчев е ударил Румен, в крайна сметка аз съм склонна да допусна, че и той го е ударил”, коментира Галя Илиева, директор на Осмо ОУ „Юрий Гагарин“ в Сливен.

Учителят отрича побоя.

„Г- н Райчев внесе писмено обяснение, неговото становище е, че са се скупчили на вратата и оттам нататък кой кого и как е удрял, няма яснота“, допълва още директорът на учебното заведение.

Учителят ще бъде наказан, заяви още директорката. Полицията разследва случая.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук