19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

С доказани в съда 13 преференции в ОбС „Родопи“ влиза нов съветник

Върховният административен съд остави в сила решението на Административния съд в Пловдив по жалба срещу Общинската избирателна комисия „Родопи“ за неправилно определяне на избора  на съветници от местната коалиция „Обединени земеделци“ на изборите през октомври. Тогава техническа грешка на СИК не е отчела 13 броя преференции за един от кандидатите  – д-р Красимир Кирев и така в окончателния протокол за него са записани 83 вместо 96.

Заради тази разлика той не влиза в Общинския съвет. Д-р Кирев установява разликата след видео наблюдението в избирателната секция.

След решението на върховните магистрати, което е окончателно, предстои съдът в Пловдив да разпореди на ОИК – Родопи да коригира решението си и да определи д-р Кирев за общински съветник на мястото на Йордан Божков, когото той е изпреварил по преференции.

Д-р Кирев е общопрактикуващ лекар в село Цалапица и ще бъде общински съветник втори мандат. След произнасянето на ОИК той ще заеме мястото на Йордан Божков.

Разместването няма да промени конфигурацията в местния парламент, в който „Обединени земеделци“ имат трима представители.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук