12 C
Пловдив
четвъртък, октомври 17, 2024

С КАКВО ГИ ТРОВЯТ: Пробутват на децата в училище неизвестна субстанция! (СНИМКИ)

БСДД

Странна синя субстанция пробутват в училищна лавка, става ясно от пост на разтревожена майка в социалната мрежа.

Това става ясно от публикация на Христо Аврамов в социалната мрежа Facebook, който цитира майката:

„Ей това нещо се продава в лафката на училище. Ще ме извиняват собствениците, ама къде са институциите и контролът върху тъпотиите, които продавате на децата. Прахче за смешни стотинки, без етикет, без съдържание, с остри ръбове… едно си купи и вече е модерно и всички искат.“

„Ама… това е прах. Кой реши, че е за ядене? То няма етикет и не става ясно дали трябва да се смеси с нещо, да се яде или да си го наръся върху рисунката като брокат… Децата с каква цел си го купуват? Ако не е годно за консумация, кой носи отговорност? Никой. Няма съдържание, няма предназначение, няма производител“, написа Кристина Лозанова в коментарите под поста на Христо Аврамов.

В публикацията не се уточнява за кое училище става въпрос, пише Glasnews.

Възмущението на майката, чието име не се споменава, е оправдано, тъй като на снимките, публикувани в социалната мрежа, се вижда сламка, пълна със син прах, без каквато и да било информация за съставки и производител.

Освен това сламката изглежда опасна за малки деца, поради острите ръбове и липсата на ясно обозначение за безопасност.

Подобни продукти лесно привличат децата с ниската си цена и яркия цвят, но поставят въпроси относно безопасността и качеството им.

Фактът, че продуктът се продава без етикет, съдържащ информация за съдържанието или произхода, предизвиква допълнителни опасения, допълва медията.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук