7 C
Пловдив
вторник, октомври 15, 2024

Само в NewsPoint: Фалшивите кремации свързани с погребални агенции на Николай Амбарев

БСДД

Собственикът на траурна агенция„Вечна Памет“ в Пловдив  е задържан за 24 часа в Шесто районно. Това съобщи полицията преди минути, Николай Амбарев е заподозрян в измама, а именно- осъществявал срещу заплащане фиктивна кремация на починали хора.  В хода на проверката са установени два такива случая, като работата на служителите продължава под надзора на Районна прокуратура- Пловдив.

Както NewsPoint първи писа, икономическа полиция в Пловдив проведе мащабна операция, насочена към дейността на няколко погребални агенции, собственост на Николай Амбарев. В хода на акцията бяха претърсени офисите на фирмите „Вечна Памет Пловдив“ ЕООД и „Вечна Памет 99“ ЕООД, както и пловдивският крематориум, свързан с тези дружества.

По наша информация сигнали са подадени от измамени опечалени. Те твърдят, че са платили на Николай, за да бъде извършена кремация на близките им покойници. След това от погребалното бюро им предоставяли урна с прах. Оказало се обаче, че фактическо изгаряне на труповете не се е случвало, а починалите все още се намирали в хладнилни камери

Особен интерес в разследването буди и фактът, че Николай Амбарев е известен със своя луксозен и охолен начин на живот, който включва скъпи автомобили, имоти и демонстрации на материално богатство.

Проверките на Икономическа полиция се очаква да продължат. Тепърва ще се установява дали има нарушения на законодателството в областта на погребалните услуги и какви последствия може да има за Амбарев и неговите фирми.

Акцията предизвика широк обществен интерес, особено поради факта, че погребалните агенции са важна част от услугите, свързани с последното сбогуване с близките. Всякакви съмнения за незаконна дейност в този сектор будят сериозни етични и морални въпроси, които обществото и властите ще трябва да разгледат.

Припомняме че преди около месец негова катафалка блъсна жена на бул. Източен, по информация на медиятани работника е бил без трудов договор.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук