Световноизвестната кулинарка и експерт по биохакинг гастрономията шеф Силвена Роу ще бъде специален лектор на академичен семинар в Университета по хранителни технологии в Пловдив.
Събитието, озаглавено „Храни и хранене за дълголетие и качество на живот“, ще се проведе на 9 октомври от 11:00 ч. в аулата „Проф. Милен Бешков“.
Шеф Роу ще представи своя научнообоснован подход за превръщане на последните постижения в областта на храненето и дълголетието в лесни и вкусни ежедневни навици. Лекцията ѝ ще съчетае кулинарното изкуство с науката за храната, като покаже как гастрономията може да бъде ключ към по-добър и по-дълъг живот.
Освен впечатляваща международна кариера, Силвена Роу е и водещ лектор в Женевския колеж по науки за дълголетието.