Виктор Ангелов, известният шеф-готвач от „Хелс Китчън“ по Нова телевизия, прави първите си стъпки в кулинарията още като дете, учейки се от майка си и баба си. Въпреки че готвенето първоначално е било просто хоби за него, именно баща му го насочва да превърне страстта си в професия.
Семейството на Ангелов винаги е подкрепяло амбициите му, а родителите му дори продават апартамент, за да финансират първия му ресторант. Той го открива през 2006 г., а скоро след това три пъти печели престижната награда „Ресторант на годината“. По-късно създава още два ресторанта, всеки с различна концепция, но обединени от един и същ принцип: „В нашия ресторант нямаме клиенти, имаме гости“, казва шеф Ангелов.
Макар професионалният му образ да е на строг и взискателен кулинар, в личния си живот той е всеотдаен баща и съпруг. Съпругата му Наталия, както и децата му – Март, Ива и малката Натали – винаги са на първо място за него. „Никога не е делил децата. Баща е и на трите“, споделя Наталия. За нея шеф Ангелов е идеалният мъж – грижовен, любящ и романтичен.
Любовта му към добрата храна започва още в детството му, когато прекарва летните си ваканции на село. Той с умиление си спомня за гозбите на баба си – ароматната кокоша супа с яйчица и специалното ѝ монтанско ризото с морков, сухи чушки, пресен лук и кокоше месо. „Това беше една невероятна манджа – полутечна, кремообразна, божествена…“, разказва шеф Ангелов, убеден, че тези вкусове и аромати са повлияли на професионалния му избор.
Като тийнейджър Виктор Ангелов обича да експериментира в кухнята, но първият сериозен размисъл за бъдещето му идва в 9-ти клас, когато баща му му предлага да превърне страстта си към готвенето в кариера. Днес той е сред най-известните кулинари в България – доказателство, че талантът, подкрепен от семейна подкрепа и упорит труд, може да доведе до върхови постижения.