8 C
Пловдив
петък, октомври 25, 2024

Шофьорът, взел дрога и блъснал 3 коли във В. Търново, остава в ареста

БСДД
Районният съд във Велико Търново наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 21-годишния неправоспособен и дрогиран водач, който на 28 май избяга от полицейска проверка и след преследване предизвика катастрофа с три автомобила под крепостта „Царевец“ в града.

 

21-годишнят Денислав Славчев влезе в съдебната зала с качулка. Младежът от ловешкото село Катунец и неговият адвокат не пожелаха да говорят с журналисти.
След по-малко от час съдия Даниел Йорданов от Великотърновския районен съд върна младежа в ареста, тъй като има опасност той да се укрие:
„Самите престъпления не са тежки, но начинът на осъществяването им, цялата му деятелност, ще има и най-вероятно нови обвинения към тези две, които са, има изготвяне на експертизи. Процесуалното му поведение е добро. Признава се за виновен и желае сключване на споразумение с прокуратурата“, посочи пред БНР съдия Йорданов.
21-годишният младеж е седнал зад волана на скъп спортен автомобил след употреба на наркотици. През нощта на 28 май е избягал от полицейска проверка в центъра на Велико Търново и при последвалото преследване под крепостта „Царевец“ се удря в контейнер за смет и в три автомобила.
На този етап му е повдигнато обвинение за неизпълнение на полицейско разпореждане и за шофиране след употреба на наркотици.
Предстои изготвянето на експертиза за нанесените щети от катастрофата.
БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук