13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

След дъждовете: Плъхове нападнаха Париж

Рискът за здравето на атлетите вече стана основна тема на Oлимпиадата

Олимпиадата в Париж е изправена пред поредния си проблем – проливните дъждове във френската столица изкараха от каналите огромни плъхове в града, съобщи Gong.

Огромен порой се изля в Париж за последните 48 часа, всичките шест милиона плъха, които обитават канализацията, да напуснат подземията. Очевидци разказват как огромни гризачи търчат през ресторанти и барове, което ужаси не само зрителите на олимпиадата, но и част от спортистите, пише Daily Star.

Напаст: Плъхове нападнаха Париж след дъждовете - Lupa BG

Рискът за здравето на атлетите вече стана основна тема на Oлимпиадата, тъй като организаторите се страхуват, че урината на гризачите може да разболее участниците. Бактериите, открити в урината на плъхове, могат да причинят лептоспироза, която предизвиква грипоподобни симптоми и увреждане на черния дроб и бъбреците.

На 28 юли, организаторите отмениха планирана тренировка за олимпийския триатлон поради опасни нива на замърсяване в река Сена. Ако нивата на замърсяване не спаднат, триатлонът може да бъде преместен.

Плъхове дори нападнаха един от журналистите на Daily Star в Париж, докато репортаж за Игрите и седеше в заведение в предградието Берси. „Чух шумолене в един храст и изведнъж излезе плъх и дойде точно до мен. Беше огромен – с размерите на котка. Той обикаляше в търсене на храна и изобщо не се притесняваше от вечерящите, седнали на масите. Когато приятелят му се появи, много от туристите си тръгнаха. Местните обаче а свикнали и просто ги игнорираха“, каза каза той.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук