24 C
Пловдив
понеделник, октомври 14, 2024

След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара

БСДД

Откакто десетгодишната връзка на Анджелина Джоли и Брад Пит приключи с развод след двегодишен брак, състоянието на бившата съпруга се е увеличило. При това с близо 100 милиона долара. Но Анджелина Джоли обвини „контролиращия“ си бивш съпруг Брад Пит, че „я е изтощил финансово“ чрез продължителната съдебна битка за винарната, за която водят битка след раздялата им през 2016 г.

Тези пари са дошли чрез заеми, издръжка на деца, подаръци и милионите, които е спечелила от продажбата на нейния 50-процентов дял от имота, който стои в основата на спора – „Шато Миравал“ – десет процента от които са й подарък от Пит.

Бившият френски дом на двойката, зашеметяващо имение от 1200 акра и лозе, струваше 60 милиона долара, когато го купиха през 2008 г. Сега, благодарение на усилията и инвестициите на Пит в бизнеса, той е оценен на умопомрачителните 164 милиона долара.

И докато 48-годишната Джоли изглежда, че се оплаква от липсата на средства в последните си съдебни искове, източници, близки до Пит, посочват, че звездата от „Томб Райдър“ явно е имала достатъчно средства, за да подпише сделка за придобиване на уникално пространство в Манхатън някога собственост на Анди Уорхол, което се дава под наем за около 60 000 долара на месец. Джоли е подписала осемгодишен договор за наем за имота от 6600 квадратни фута, който да използва като магазин за реклама на нейния моден лейбъл Atelier Jolie.

В новоподадени съдебни документи, екипът на актрисата твърди: „Изключително болезнено е за Джоли да трябва да се защитава в съдебния процес срещу Пит – само по себе си това е още един пример за непрестанните усилия на Пит да я контролира и изтощава финансово – особено защото фалшивите твърдения на Пит що се отнася до причините, поради които сделката с „Миравал“ се провали, може да се докаже само като се направи точно това, което Джоли никога не е искала да направи: да се предостави на съдията причината, като така наруши споразумението за неразгласяване, което Пит искаше, за да прикрие историята си на физическо и емоционално малтретиране на Джоли и семейството им“.

Източник, запознат със ситуацията, казва: „Анджи казва, че Брад я обезкървява – но изглежда, че тя иска да го обезкърви. Далеч от намерението да съсипе бившата си, изглежда, че Брад се е нагърбил, за да подкрепи Анджи и да й помогне финансово, въпреки че тя изглежда толкова отмъстителна“, добавя източникът.

Пит обвини Джоли, че е нарушила договора им за покупка, когато е продала своя дял от 50 процента в „Шато Миравал“ на руския олигарх Юрий Шефлер през 2021 г., без съгласието на бившия си съпруг.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук