22 C
Пловдив
четвъртък, октомври 10, 2024

Смъртоносните за Митко удари са нанесени от десничар, а Бизюрев е левичар

На втория ден от съдебния процес за убийството на Димитър Малинов от Цалапица, соченият за извършител Рангел Бизюрев опроверга вчерашните показания на тайния свидетел. Последният е разказал пред съда, че има втори човек, който е нанесъл удари по младежа, като неофициално се смята, че това е единият от братята Динкови – Борислав.
Днес Рангел Бизюрев обаче категорично отрече това да е било така, като отново настоя, че само той е удрял Димитър Малинов. Бизюрев изрично настоя, че през цялото време Борислав е стоял в колата и не е участвал.
Същевременно тройната съдебно медицинска експертиза показва, че фаталните удари по лицето на Митко са нанасяни с дясната ръка на извършителя им, докато предварително е уточнено, че Рангел Бизюрев е левичар. Също така експертизата сочи, че смъртта на младежа е причинена от фатално счупена носна преграда, като данните показват удари в лицето, извършени с юмрук или коляно.
Димитър Малинов е изпаднал в травматична кома, при което се блокират основните защитни механизми, гълтачен или кашличен рефлекс. Те пречат да се случи смъртоносно задавяне или задушаване, обясниха експертите. Другите травматични увреждания като счупеното девето ребро инатъртвания по тялото от побоя не са били смъртоносни.
При незабавна медицинска помощ, Митко Малинов е имал шансове да оцелее, признаха експертите. Делото продължава през целия ден.
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук