19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Стачката на ДАИ продължава, отмениха още един изпит

И днес продължава стачката на служителите и инспекторите от ДАИ-Пловдив. Заради ефективния протест беше отменен първият за деня изпит на курсисти, които днес трябваше да се явят на теоретичния и практически изпити за шофьори.

Протестите продължават втора седмица и няма да спрат, докато не бъдат изпълнени исканията на служителите, съобщи Стойчо Стойчев от синдикалната организация на КТ „Подкрепа“ в ДАИ-Пловдив.

Исканията ни са да бъдат увеличени заплатите с 30%, да бъдат изравнени заплатите спрямо хората, които са назначени на една и съща длъжност и извършват едни и същи функции в системата на агенцията, защото в момента се получава така, че има разлики между хората в размер на 400-500 лева в месечното възнаграждение/

Стойчев посочи, че след миналогодишната стачка през юли, не се е променило нищо и затова те отново протестират. По думите му в момента преговори с ръководството няма. Той допълни, че служителите и инспекторите са на работните си места, но извършват минимален обем от работата си. Затова беше отменен теоретичният изпит на първата група курсисти в 11:30 ч.

Дошлите на място курсисти не бяха доволни, някои от тях бяха дошли и от Карлово. „Случват се тези неща. При положение, че има стачни действия го очаквах. Неприятно е, но всеки си защитава своите права„, посочи и Лалка Махмудова от Карлово. И допълни, че не е била уведомена, че изпитът може да бъде отменен.

Пред журналисти стачкуващите обещаха оттук нататък да информират поне курсистите от другите населени места.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук